DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18471370.93946%
İstanbul
24°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

Kaş’ta tuvalet tartışmasıyla gündeme gelen başsavcı, savcı olarak atandı | Son dakika haberleri

Kaş’ta tuvalet tartışmasıyla gündeme gelen başsavcı, savcı olarak atandı | Son dakika haberleri

Antalya'nın Kaş ilçesinde, Avukat Hakan Tüzen'i "personel tuvaleti" tartışması sonrası zorla dışarı çıkarmakla suçlanan Kaş Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Feyzoğlu, 2024 Yılı Adli ve İdari Yargı Kararnamesi ile Afyonkarahisar'a savcı olarak atandı.

Haziran 14, 2024 19:48
Kaş’ta tuvalet tartışmasıyla gündeme gelen başsavcı, savcı olarak atandı | Son dakika haberleri
0

BEĞENDİM

HSK, 2024 Adli ve İdari Yargı Kararnamesi’ni yayımlayarak 4 bin 299 hakim ve savcının görev yerini değiştirdi. Görev yeri değiştirilenler arasında, Kaş Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Feyzoğlu da yer alıyor. Feyzoğlu, Kaş Adliyesi’nde Avukat Hakan Tüzen ile yaşadığı tuvalet tartışmasıyla gündeme gelmişti. Bu olayın ardından Feyzoğlu, Afyonkarahisar’a savcı olarak atandı.

Ne olmuştu?
16 Mayıs’ta Kaş Adliyesi’nde Avukat Hakan Tüzen ile Başsavcı Gökhan Feyzoğlu arasında tuvalette tartışma yaşandı. Tüzen, Feyzoğlu tarafından zorla dışarı çıkarıldığını iddia etti. Bu olay üzerine tuvaletin kilidi değiştirildi ve avukatların kullanımı yasaklandı. Antalya Barosu ve Türkiye Barolar Birliği (TBB) bu durumu HSK ve Adalet Bakanlığı’na taşıdı. Bir süre sonra yapılan görüşmeler sonucunda tuvalet avukatların kullanımına tekrar açıldı.

Feyzoğlu ve koruma polisi hakkında, Avukat Tüzen’in ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, görevi kötüye kullanma’ suçlarından yargılanmaları talep edildi. Feyzoğlu’nun Tüzen’i tehdit ettiği ve koruma polisini kanunsuz emirlerle yönlendirdiği iddia edildi. Ayrıca, Feyzoğlu’nun Avukat Tüzen’in sicilini almak üzere adliye personelini baro odasına gönderdiği belirtildi. Bu olaylarla ilgili Antalya Barosu, Adalet Bakanlığı ve HSK’ya şikayet dilekçeleri sundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

reklam ajansı ankara reklam ajansı Ankara Muhasebeci Ankara Muhasebeci Topraksız Tarım Eğitimi Zeytin Yetiştiriciliği Eğitimi Salep Yetiştiriciliği Eğitimi