DOLAR 33,9933 0.28%
EURO 37,8668 0.68%
ALTIN 2.822,390,47
BITCOIN 1969797-2.9838%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

Orman yakan terörist koğuşu ateşe verdi! – Adana haberleri, son dakika haberi | Son dakika haberleri
  • Net Haberin Adresi
  • Genel
  • Orman yakan terörist koğuşu ateşe verdi! – Adana haberleri, son dakika haberi | Son dakika haberleri

Orman yakan terörist koğuşu ateşe verdi! – Adana haberleri, son dakika haberi | Son dakika haberleri

Adana'da terör örgütü PKK'nın talimatıyla 5 ayrı noktada orman yangını çıkardığı için iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan ve cezası Yargıtay tarafından onanan A.İ.E.K, cezaevinde kaldığı koğuşta yastık ve battaniyeyi ateşe verdiği gerekçesiyle "kamu malına zarar verme" suçundan 4 yıla kadar hapis istemiyle yeniden yargılanacak.

Haziran 14, 2024 19:47
Orman yakan terörist koğuşu ateşe verdi! – Adana haberleri, son dakika haberi | Son dakika haberleri
0

BEĞENDİM

Adana’nın Çukurova ilçesinde 24 Eylül, 29 Eylül, 30 Eylül, 3 Ekim ve 4 Ekim 2021 tarihlerinde çıkan orman yangınları sonrası polis ekipleri, motosikletiyle kaçmaya çalışan zanlı A.İ.E.K’yi kovalamaca sonucu yakaladı. AA’da yer alan habere göre, zanlının motosikletinde benzin ve üzerinde kibrit bulundu. Ormanda kasten yangın çıkardığı belirlenen A.İ.E.K, 7 Ekim 2021’de tutuklandı.

Sanık hakkında hazırlanan iddianamede, yakalandığı sırada cep telefonunda Irak’ın kuzeyinde kullanılan ‘Korek’ telefon hattı bulunduğu ve PKK’dan aldığı talimatla orman yangınlarını çıkardığı, bu eylemler karşılığında örgütten para aldığı belirtildi. Sanığın “terör örgütü faaliyeti çerçevesinde kasten orman yakma” ve “devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma” suçlarından cezalandırılması talep edildi.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesi, 16 Eylül 2022’deki duruşmada A.İ.E.K’yi iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 100 bin lira adli para cezasına çarptırdı. Yargıtay 3. Ceza Dairesi bu mahkumiyeti onayladı.

A.İ.E.K. hakkında bulunduğu cezaevinde “kamu malına zarar verme” suçlamasıyla yeni bir iddianame hazırlandı. Adana 38. Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, sanığın koğuşta kendisine verilen yastık ve battaniyeyi yaktığı belirtilerek, “kamu malına zarar verme” suçundan 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istendi.

Özet: Adana’da PKK’dan aldığı talimatla orman yangınları çıkaran ve iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan A.İ.E.K, cezaevinde yastık ve battaniye yakarak “kamu malına zarar verme” suçundan 4 yıla kadar hapis istemiyle tekrar yargılanacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

reklam ajansı ankara reklam ajansı Topraksız Tarım Eğitimi Zeytin Yetiştiriciliği Eğitimi Salep Yetiştiriciliği Eğitimi Aile Dizimi Eğitimi Regresyon Eğitimi Sertifikalı Online Eğitim