DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18514991.01929%
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

Özhaseki’nin ifadesiyle, “Şu anda dünyanın en büyük şantiyesi, deprem bölgesi olarak tanımlanabilir.”

Özhaseki’nin ifadesiyle, “Şu anda dünyanın en büyük şantiyesi, deprem bölgesi olarak tanımlanabilir.”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Habertürk TV'de deprem bölgesindeki çalışmaları anlattı. Özhaseki, "Şu anda dünyanın en büyük şantiyesi, deprem bölgesi olarak nitelendirilebilir" ifadesini kullandı.

Haziran 14, 2024 19:58
Özhaseki’nin ifadesiyle, “Şu anda dünyanın en büyük şantiyesi, deprem bölgesi olarak tanımlanabilir.”
0

BEĞENDİM

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgelerindeki çalışmaları Habertürk TV’de anlattı. Ciner Medya Ankara Temsilcisi Fevzi Çakır’a konuşan Bakan Özhaseki şunları dile getirdi: “Başından beri büyük bir çaba harcanıyor. Şantiyede 9 bin kişi çalışıyor. İşin tamamını 5-6 ay içinde bitirmeyi planlıyoruz. Yeni bir uydu kenti inşa ediyoruz, Adıyaman’ın biraz dışında olacak. Öncelikle bağlantı yollarını yapıyoruz. Su temini büyük bir problem. Kanalizasyon ve arıtma sistemleri gerekiyor. Sağlık merkezleri, yeşil alanlar, sosyal tesisler… Dağ başlarına bina diktiğinizde insanlar orada yaşayamaz. Toplamda 18 şehir hasar gördü, 14 milyon insan zarar gördü. AFAD’ın belirlediği hak sahipliliği kılavuzlarına göre ilerliyoruz. Yaklaşık 450 bin kişi hak sahibi olarak belirlendi. 400 bin konut ve 50 bin iş yeri için planlarımız var. Herkesin hakkını vermeyi hedefliyoruz. Şu ana kadar 76 bin konut teslim ettik, yıl sonuna kadar 200 bine ulaşacağız. Kurban Bayramı’ndan sonra kura çekeceğiz ve her ay 15-20 bin konut teslim etmeye devam edeceğiz. Bu rakamları vermek kolay değil, inşaat sektöründe olanlar bizim söylediklerimizi anlarlar. Dünyanın en büyük şantiyesindeyiz şu anda, deprem bölgelerinde.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

reklam ajansı ankara reklam ajansı Ankara Muhasebeci Ankara Muhasebeci Topraksız Tarım Eğitimi Zeytin Yetiştiriciliği Eğitimi Salep Yetiştiriciliği Eğitimi