DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18514991.01929%
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

Vergi kanunun detayları

Vergi kanunun detayları

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 226 milyar TL'lik vergi geliri hedefi doğrultusunda hazırladığı paketin detaylarına Bloomberg News ulaştı. Pakette yer alan önemli düzenlemeler arasında çok uluslu şirketlerin vergilendirilmesi, Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarının (GYO) gayrimenkullerinden elde edilen kazançlara asgari kurumlar vergisi uygulaması, engellilere yönelik otomotivdeki vergi istisnalarının kısıtlanması ve yurt dışına çıkış harcının 1.500 TL'ye yükseltilmesi gibi bireyleri etkileyen düzenlemeler bulunuyor. Bu vergi paketi, son yılların en kapsamlı vergi reformu girişimlerinden biri olarak değerlendiriliyor.

Haziran 14, 2024 19:55
Vergi kanunun detayları
0

BEĞENDİM

İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde bir ölümlü kazaya karıştıktan sonra oğluyla birlikte ABD’ye kaçan Eylem Tok ve oğlu yakalandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından bu gelişmeyi duyurdu. Tunç, paylaşımında, “ABD Adalet Bakanlığı yetkililerinden bugün aldığımız bilgiye göre Eylem Tok ve Timur Cihantimur ABD’de iade talebimiz kapsamında yakalanmışlardır. Süreci Bakanlık olarak yakından takip ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Acılı aile Habertürk’e konuştu. “ABD’de de yapılacak bazı işlemler olacak” diyen Ceza Hukuku Uzmanı Prof. Dr. Adem Sözüer, “Türkiye’de işlenen bir suç söz konusu. Bizim yaptığımız iade talebi üzerine yakalandılar. Hemen yarın iade edilmeyebilirler. Yakalama üzerine ABD’de de yapılacak bazı işlemler olacak” ifadelerini kullandı.

Olay, İstanbul Eyüpsultan’da, 1 Mart tarihinde, seyir halindeki 3 ATV aracından birinin arızalanması sonucu yaşanmıştı. Arızalı araç yol kenarına çekilmiş ve tamir edilmeye çalışılırken, aynı yönde ilerleyen başka bir araç 3 ATV’ye çarpmıştı. Kazada, yaralanan 5 kişiden Oğuz Murat Aci hayatını kaybetmişti. Kazayı gerçekleştiren 17 yaşındaki sürücü Timur Cihantimur, olay yerine annesi Eylem Tok ile gelmiş, daha sonra birlikte İstanbul Havalimanı’na gidip Mısır’a uçmuşlardı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Mısır’a kaçan anne-oğul hakkında yakalama kararı çıkarmış, ardından da ABD’ye gittikleri tespit edilen şüphelilerin iadesi için girişimlerde bulunmuştu.

Olayın ardından, şüphelinin babası Bülent Cihantimur’un iş yerinde çalışan kurumsal iletişim uzmanı Ayşe Ceren Saltoğlu “suçluyu kayırma” ve “delileri gizleme” suçlarından tutuklanmış, baba Bülent Cihantimur ise “suçluyu kayırma” suçundan “şüpheli” sıfatıyla ifade vermişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

reklam ajansı ankara reklam ajansı Ankara Muhasebeci Ankara Muhasebeci Topraksız Tarım Eğitimi Zeytin Yetiştiriciliği Eğitimi Salep Yetiştiriciliği Eğitimi